MERSİN / TOROSLAR - Toroslar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Mesleki Dayanışma Grup Oturumları programı  kapsamında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümünden  Arş.Görv. Psk. Danışman Ali Ammar KURT Yakın İlişkilere Okul Perspektifinden  Bir Bakış sunumuyla  misafir konuşmacımız oldu.

Şbt

Toroslar Kardelen Anaokulu öğretmenleri tarafından yazılan HERKES İÇİN ÖZEL EĞİTİM  projesinin yaygınlastirma faaliyetleri kapsamında projeden sorumlu öğretmenler kurumumuzu ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler ve broşürlerini kurumumuzda çalışan öğretmenlere dagittilar.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler/Psikolojik Danışmanlar toplantısı  şube müdürü Yavuz GÜNDÜZ'ün konuşması ile başladı.Daha sonra kurum müdür yardımcımız Ahmet KARAMAN  bütün rehber öğretmenlere hayırlı bir eğitim -öğretim yılı geçirmeleri dileğinde bulundu.Rehberlik Hizmetleri  ve özel eğitim hizmetleri  ile ilgili sene boyu yapılacak çalışmalar hakkında İbrahim DAŞKIRAN ve Süleyman IŞIK öğretmenlerimiz  bilgilendirme yaptılar.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sene Sonu Toplantısı kurumumuz Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatih Kemal Turan ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Özlem KARABELA'nın sunumlarıyla 14/06/2023 tarihinde  gerçekleştirildi.Meslektaşlarımızla bu senenin  değerlendirlmesi yapılarak seneye ilçemiz için neler yapabileceğimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

May

03/05/2023 tarihinde Kariyer Yolculuğum Başlıyor programı kapsamında meslek liselerinin tanıtımını yapmak amacıyla ilçemiz ortaokul ve lisede görev yapan rehber öğretmen meslektaşlarımızla biraraya gelinmiştir.Daha önceden oluşturulan çalıştay grubun yaptığı sunumlarla Lgs sonrası tercih yapabilecelkeri meslek liselerinin tanııtmını yaparak okullar hakkında bilgilendime yapılmıştır.

Mrt

Toroslar ilçemizdeki özel okullarda çalışan rehber öğretmen ve idarecilere yönelik özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yapılması gereken iş ve işlemler hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Behzat Eğilmez'in başkanlığında koordinasyon toplantısı yapılmıştır.

Ock

13.01.2023 tarihinde kurumumuz konferans salonunda Toroslar ilçemizde Anaokulu ve ilkokullarda görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenlere yönelik "Özel Gereksinimli Çocuklarda Davranış Değişikliği" konulu seminer Mersin Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri Dr.Ahmet Serhat UÇAR ve Dr. Kadriye UÇAR tarafından verilmiştir.

Ock

Çağdaskent Anadolu Lisesi Konferans salonunda Öfke ve stres yönetimi eğitimi Kurumumuz  Psikolojik Danismanları Ahmet KARAMAN ve İbrahim DAŞKIRAN tarafından okullarda çalışan yardımcı personellere,kantin görevlilerine ,servis şoförlerine ve güvenlik gorevlilerine verilmiştir.

Ara

Toroslar İlçe Milli Müdürlüğü ve kurumumuz işbirliği ile düzenlenen Koruyucu ve Önleyici Rehberlik Hizmetleri çalışmaları toplantısı ilçemizdeki özel/resmi bütün ortaokul-lise müdürleri ve psikolojik danışmanlarının katılımıyla gerçekleşmiştir.Toplantıda ilçemizdeki resmi/özel okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencilerin bir bütün olarak gelişimlerini desteklemek ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek etmenleri azaltmak, koruyucu etmenleri arttırmak için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ara

Bilim ve Sanat Merkezi'ne öğrenci seçimleri ile ilgili olarak Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetleri şube müdürlüğü başkanlığında ,Toroslar RAM ve Toroslar BİLSEM işbirliği ile  Toroslar İlçesindeki resmi/özel tüm ilkokullarda görev yapan  Müdür Yardımcısı ve Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Ara

Mersin Üniversitesi PDR  Bölümü 3.sınıf öğrencileri kurumumuzu ziyaret ederek Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bölümü  çalışmaları hakkında bilgi edindiler.

Kas

Okul-RAM işbirliğini arttırmak amacıyla rehberlik servisi ziyaretlerimiz  devam etmektedir.Bizi okulda misafir eden meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

Rehber öğretmeni olmayan köy okulları kapsamında 18/10/2022  salı günü  Musalı Veli Haşim Çiftçi ilk ve orta okuluna 19/10/2022 çarşamba günü Düğdüören Kaşlı ve Resul ilkokulllarına 25/10/2022  salı günü Toroslar ilk ve orta okulu 26/10/2022 çarşamba günü de Kızılbağ ilk ve ortaokullarına misafir olduk.Aile içi iletişim ,Anne-Baba tutumları ,Davranış Bozuklukları ,LGS,Verimli Ders Çalışma ,Duygusal Gelişim  gibi konularda öğretmen ,öğrenci ve velilere yönelik çalışmalar yapıldı.

Ekm

Psikolojik Danışmanı Olmayan köy okullarında eğitim programımız başladı.Bu bağlamda Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy ilk ve ortaokulu ,Arslanköy Yahya Aydın ÇPL, Gözne Ortaokulu ve Gözne ÇPL'DE "Anne-Baba tutumları,Aile içi İletişim,Verimli ders çalışma,Lgs-Yks"gibi konularda öğretmen öğrenci ve velilere seminerler verildi.

Ekm

3-7 Ekim tarihleri arası Okul Rehberlik Servisi ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.Rehberlik servisindeki  öğretmenlerimizin kurumumuzdan beklentileri konusunda fikir alışverişinde bulunduk.